start / Nyheter

Nyheter på Head Consulting


Vi uppdaterar regelbundet våra nyheter med lediga tjänster, utvecklingsprogram och vad som är aktuellt hos oss. Ta gärna del av det senaste på Head Consulting och låt dig insprieras.

toppnyheter

Alla nyheter

25 april 2024
Hur utvecklingssamtal driver organisationers framgång: En Chefsguide

I takt med att vi lämnar det gamla året bakom oss och välkomnar det nya, står chefer och ledare inför en tid av reflektion och strategisk planering. För många företag och organisationer är den första halvan av året synonymt med utvecklingssamtal – en tid för att utvärdera, inspirera och vägleda medarbetarna mot sina professionella mål. Men vad är egentligen nyckeln till ett framgångsrikt utvecklingssamtal ur ett arbetsgivarperspektiv? Låt oss utforska detta närmare.

9 januari 2024
Öka dina jobbmöjligheter med Förebyggande Underhåll (FU)

För dem som arbetar inom tillverkande företag, är förebyggande underhåll naturligt i vardagen. Att åtgärda fel och brister på maskiner och fastigheter innan problemen uppstår och inte vänta tills olyckan är framme. Friskvård bygger på samma princip: att förebygga akuta situationer.

Har du tänkt på att detsamma gäller dig och dina möjligheter till ny anställning?

11 oktober 2023
Skriv ett tilläggsavtal med ramar för hybrid-/distansarbete

Många arbetsgivare har tilläggsavtal för den nya arbetsformen och andra har outtalade överenskommelser som bygger på tillit och ”så länge det fungerar”.

4 september 2023
Den ovärderliga onboardingen

Rekryteringen är klar. Anställningsavtalet är signerat. Härligt! Det tar tid och energi att genomföra en bra rekrytering. Men nu börjar ett minst lika viktigt steg för en lyckad rekrytering – onboarding.

15 maj 2023
Det är dags att ta arbetsglädjen på allvar!
19 april 2023
Lär Känna Ewa-Marie

Ewa-Marie Åström – vår stora hockeysupporter med nummer 60 på ryggen

28 mars 2023
Överkvalificerad? – Snarare ett medvetet karriärval!
9 februari 2023
Lär Känna Eleonor

Eleonor Cserpes – vår flockledare som lever efter mottot ”hur svårt kan det va´?”

23 januari 2023
Ledarutveckling – Varför ska vi välja just er?
16 december 2022
Lär känna Tommy

Tommy Bolin – vår lysande ordningsman med tusen strängar på sin lyra

 

15 november 2022
Ha modet att söka potential i stället för ”readiness”

Handen på hjärtat – hur ofta väljer vi en ny sort när vi ska köpa pizza eller glass? Att välja bort det invanda för att våga välja ett oprövat kort kräver mod och tro på att det kommer att bli bra.
Kanske bättre! Samma sak gäller när vi ska rekrytera en ny medarbetare. Det kräver mod och tillit för att våga satsa på någon ny och oprövad. Någon som inte har tio års erfarenhet, men stor potential att bli riktigt bra.

31 oktober 2022
Lär känna Hanna

Hanna Walleij – vår energiska gymmare med förkärlek för hårdrock och rökig whisky.

17 oktober 2022
Självledarskap – Ansvarsfullt eller oansvarigt?

Självledarskap har den senaste tiden blivit ett ganska överanvänt och till viss del misshandlat begrepp. En del hävdar att det slagit över och börjat handla om att man ska vara egoist och alltid sätta sig själv framför arbetsgivaren. Det är inte så vi ser det! Ett sunt självledarskap bör handla om att ta ansvar för sig själv. Vi vill ju alla ha mer tid, mer energi och må bra. Så hur gör man?

23 september 2022
Lär känna Josefin

Lär känna vår nygamla kollega Josefin. Vi har känt henne länge genom hennes roll som HR-chef på systerbolaget Inpeople. Men nu har vi henne äntligen på heltid hos oss.

23 september 2022
Lär känna Henrik

Henrik Moberg – vår stjärna som älskar mötet med människor.

23 september 2022
Ny hemsida

Välkommen till vår nya hemsida. Vår förhoppning är du ska kunna hitta något som intresserar dig här. Oavsett om du söker nytt jobb, vill ha hjälp av oss, eller bara söker inspiration i vårt nyhetsflöde. Och om du undrar över något är det bara att kontakta någon av oss på Head Consulting.